Dag 5 – Vad är kärlek?

Kärlek är någonting stort, känslorna som kärlek ger är högre än någonting annat. Det är svårt att sätta ord på vad kärlek är, det är så mkt. Det finns så mkt olika kärlek. Syskonkärlek, vänskapskärlek och kärlek som inte ska nämnas.
Det finns 3 ord som jag brukar beskriva äkta kärlek med.

Trygghet = Man känner sig trygg i sig själv och med den andre. (Vem det nu kan vara.) Man kan lita på varan och behöver aldrig känna sig orolig eller övergiven.

Harmoni = Det uppstår inga bråk, man har roligt och även kan vara för sig själv. Det uppstår inte så mkt problem. Man kan bara vara. Lungt och skönt.

Förståelse = Man kan prata med varan om allting, fast att den andre personen inte förstår så försöker personen sätta sig in i den andres situation. Man accepterar varan hur man än är som person. Accepterar varandras känslor och behov, utan att klaga. Att kommunicera är ett enormt viktigt redskap för att få förståelsen att funka.


Syskonkärlek är någonting annat, det handlar i princip om samma saker som jag nämner ovan. Men där ingår det att låsas bråka och små reta varan, samtidigt som man vet att det är bara på låsas. hur många gånger man än har bråkat med sina syskon och vart arg på dem, så försvinner ilskan fort. Kärleken gör att man inte vill vara arg så länge, man vill vara sams och ha roligt.

Vad kärlek betyder är olika för varje person. Men ta aldrig kärleken förgiven.


syskonkärlek, kärlek, harmoni

Syskonkärlek<3

Kommentarer
Postat av: Alexandra

bra skrivet :)

2011-02-05 @ 16:00:30
URL: http://alexandrareichert.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ne, mamma hade hittat dem och frågade om jag skulle ha med dom till lägentheten när jag flytta fast eftersom vi inte har någon ordning eller någon bokhylla eller någonting så tyckte jag att det var onödigt att ta med sig saker som man inte använder så dom får ligga kvar här hos mamma ett tag till xD

2011-02-09 @ 15:45:37
URL: http://jennybrostrom.blogg.se/
Postat av: Jenny

jo, kan bli kul om du kommer och hälsar på :)

2011-02-11 @ 21:19:03
URL: http://jennybrostrom.blogg.se/

Lämna ett spår:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Annonser från BloggPartner